top of page
Mervyn_edited.jpg

Mariette van Waard

Ik zal me even voorstellen: 

ik ben Mariëtte van Waard uit Woerden, geboren in 1977.

Al sinds mijn jeugd ben ik zeer breed geïnteresseerd in alles wat met beeld te maken heeft. Na studies in mode , interieur architectuur (HKU) en meubelmaken (HMC)  ben ik als zzp-er begonnen. Ik neem opdrachten aan in interieur- en logo-ontwerp, (decoratie)schilderwerk, etaleren, kunst en fotografie en ik geef creatieve workshops. 

Op deze pagina bij 'objecten' staan veel voorbeelden van opdrachten. Wil je iets door mij laten maken, neem dan contact op!


Hier te zien: een interview 

 

Over mijn schilderijen:

De natuur, sprookjes en spiritualiteit vormen een belangrijke inspiratiebron voor mij. Met kleurrijke schilderijen probeer ik het gevoel aan te spreken en wil ik een diepere boodschap meegeven. In bijna elk schilderij bevindt zich een verhaal, een boodschap of spirituele betekenis die niet altijd meteen zichtbaar is. Voor mij is het niet noodzakelijk dat  direct de originele betekenis van het schilderij begrepen wordt. Ik vind het geweldig als mensen zelf gaan filosoferen over de betekenis van mijn werk. Zolang de meegegeven betekenis van de kunstenaar niet vaststaat of niet geheel bekend is, kan een werk met de kijker meegroeien, die kan er steeds zijn eigen betekenis aan geven en er zijn eigen gevoel in leggen. 

Deze relatie met de toeschouwer is voor mij belangrijker dan het overdragen van de originele boodschap. Ook vind ik het gevoelsmatig begrijpen van kunst belangrijker dan het verstandelijk begrijpen ervan.

Over mijn fotografie:

In mijn foto’s ben ik altijd op zoek naar 'de andere wereld'. Een parallel universum dat verborgen ligt onder het oppervlak van het zichtbare. Deze wereld wil ik laten zien om mensen te inspireren en hun verbeelding aan te spreken.

In mijn naaktfotografie laat ik de schoonheid van menselijke vormen zien in een natuurlijke of juist contrasterende omgeving.

Veel van de schilderijen en foto’s op mijn site zijn te koop. 
Als je belangstelling hebt in mijn werk of me ergens voor wilt inhuren, neem dan gerust contact op, dan kunnen we vrijblijvend kijken naar de mogelijkheden.

bottom of page